ה-SOC, או Security Operations Center, הוא ארגון בדרך כלל חיצוני שמנטר ומנתח נתונים לאיומי אבטחה.
SOC מאויש בדרך כלל על ידי צוות מומחים המנתח נתוני רשת לאיתור סימנים לפעילות זדונית. הצוות עשוי גם לעקוב אחר מדיה חברתית, אימייל ומקורות אינטרנט אחרים לאיתור איומים פוטנציאליים.
ה-SOC הוא קו ההגנה הראשון באיתור ומניעת התקפות סייבר. הוא עוקב אחר איומים פוטנציאליים, כגון תוכנות זדוניות, דיוג או גישה לא מורשית. ה-SOC יכול להיות קבוצה פנימית או חברה חיצונית המספקת שירותים לארגונים אחרים.
SOC משתמש במגוון כלים כדי לנטר את הרשתות והמערכות שלהם לאיתור חדירות ואיומים. כלים אלה כוללים:
1) ניטור רשת
2) מערכות גילוי חדירה
3) מידע אבטחה וניהול אירועים (SIEM)
4) מערכת למניעת חדירות מבוססת מארח (HIPS)
5) תוכנת אנטי וירוס
6) מניעת אובדן נתונים (DLP).
SOC הוא מחלקת אבטחת מידע או מרכז שאחראי על ניטור וניהול הרשת והתשתית של הארגון. ה-SOC פועל כגשר בין צוות ה-IT לבעלי העניין העסקיים כדי לזהות, לנתח, להגיב ולהפחית אירועי אבטחת מידע.
ה-SOC הוא בדרך כלל ישות נפרדת בתוך ארגון הפועלת ללא תלות במחלקות אחרות על מנת לשמור על אובייקטיביות. ל-SOC יש בדרך כלל מגוון אנשי צוות בעלי כישורים שונים כגון אנליסטים, מהנדסים, מנהלים, מגיבים לאירועים, חוקרים ומומחים לזיהוי פלילי
אבטחת מידע היא חלק חשוב בכל ארגון, ובאחריות מחלקת ה-IT לוודא שהנתונים של החברה שלהם בטוחים. אבטחת מידע בארגונים כוללת מגוון רחב של נושאים, כגון:
– הגנת מידע
– מניעת הפרות
– שחזור מידע
– זיהוי תוכנות זדוניות
– אכיפת ציות
– מניעת אובדן נתונים
אבטחת מידע היא היבט חיוני בכל ארגון, ואי אפשר להזניח אותו.
לעיתים קרובות מתעלמים מחשיבותה של אבטחת מידע בארגונים, אך היא מהווה חלק חשוב בכל חברה. על מחלקת אבטחת מידע (IT) של חברה, או SOC (Security Operations Center), מוטלת המשימה לנטר איומים על הנתונים והתשתיות של החברה, ולנקוט באמצעים יזומים להגנה על החברה מפני הפרות.
אבטחת מידע היא מרכיב קריטי באסטרטגיית האבטחה הכוללת של כל ארגון. מחלקת אבטחת המידע (SOC) אחראית להגנה על נכסי המידע של ארגון מפני איומים חיצוניים ופנימיים.
צוות SOC מורכב בדרך כלל מתמהיל של אנליסטים של אבטחת מידע, מפתחי תוכנה, מהנדסי רשת, מנהלי מערכות ומנהלי מסדי נתונים. האחריות העיקרית של צוות SOC היא לזהות ולהגיב לאיומים על נכסי המידע והנתונים של הארגון. זה כולל ניטור תעבורת רשת, ניתוח יומני מערכת, פיתוח מדיניות סביב בקרת גישה ואימות משתמשים, ניהול סיכונים בצורה של פגיעויות או זיהומים של תוכנות זדוניות וכו'.
לצוות SOC יש שלוש תחומי אחריות עיקריים:
1) הגנה על נתוני הארגון על ידי מניעת גישה בלתי מורשית או גניבה; 2) ניטור
איומי אבטחה לארגונים גדולים
אבטחת הארגון היא עניין מרכזי עבור כל הארגונים. פרצות הנתונים האחרונות בשנים האחרונות הראו שאפילו הארגונים המאובטחים ביותר חשופים להתקפות.
צוות אבטחת מידע ארגוני (EIS) אחראי על זיהוי והפחתה של כל סיכונים ואיומים פוטנציאליים על נכסי הנתונים של הארגון. הם גם אחראים לפיתוח, יישום ותחזוקה של תוכנית אבטחת מידע תקינה הנותנת מענה לכל ההיבטים של EIS.
אבטחת מידע ארגוני (EIS) הוא מונח רחב המקיף היבטים רבים ושונים של אבטחת מידע. ניתן לראות בו כינוי הגג לכל הטכנולוגיה והתהליכים המגינים על הנתונים, המערכות והרשתות של הארגון. SOC או Security Operations Center הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר של EIS.
SOC עוקב אחר פעילות הרשת כדי לזהות כל התנהגות זדונית או חריגה. הם גם לוקחים חלק בהליכי תגובה לאירועים ובמשימות אחרות הקשורות לאבטחה כגון ניהול חומות אש ומערכות זיהוי פריצות.
ארגונים צריכים להגן על הנתונים הרגישים שלהם, הקניין הרוחני ומידע בעל ערך אחר. איומי האבטחה על ארגונים גדולים נמצאים במגמת עלייה עקב המורכבות הגוברת של מערכות ה-IT.
SOCs אחראים למניעת איומי אבטחה נגד ארגון. יש להם מגוון רחב של אחריות כולל:
– ניטור רשת, מערכות ואפליקציות לכל פעילות חשודה
– איתור חדירות ופעולה כמגיבים ראשונים במקרה של תקיפה
– חקירת אירועים במטרה למצוא סיבות שורש
– ניהול סיכונים על ידי הטמעת אמצעי הגנה כגון חומות אש והצפנה
האם ארגון משלם כופר על תקיפת האקרים?
השאלה היא לא אם אתה צריך לשלם את הכופר. השאלה היא כמה יעלה לשלם את הכופר.
דרישת הכופר היא בדרך כלל בביטקוין, אותו ניתן לרכוש ברשת האפלה ולאחר מכן להחליף במזומן. עם זאת, אם ארגון משלם את הכופר, הם מסתכנים בהתקפות חוזרות מכיוון שהאקרים יודעים שיש להם כסף פנוי.
ארגונים צריכים להעריך את סובלנות הסיכון שלהם ולהחליט מה הם מוכנים לעשות כדי להגן על הנתונים שלהם.
ארגונים צריכים להשקיע במערכת האבטחה הנכונה כדי להגן על הנתונים שלהם. הם צריכים גם להשקיע בתוכניות חינוך ומודעות לאבטחת סייבר לעובדים. זה יעזור להם להבין כיצד לזהות ולהימנע מתקיפות סייבר.
הדרך הטובה ביותר להגן על החברה שלך היא על ידי שכירת חברת אבטחת סייבר שיש לה את הניסיון, הידע והמשאבים למנוע מתקפות סייבר.
כופר הוא סכום כסף ששולם או הובטח לאדם או לקבוצה בתמורה לשחרורו של אדם המוחזק כבן ערובה.
אף ארגון לא משלם כופר על תקיפת האקרים. הסיבה לכך היא שהתוקפים מחפשים לשבש ולפגוע בארגון, ולא לסחוט ממנו כסף. הדרך הטובה ביותר להגן מפני התקפות מסוג זה היא על ידי מערכת אבטחה חזקה במקום ועל ידי הכשרת עובדים כיצד להימנע מהונאות דיוג ואיומי אבטחת סייבר אחרים.